Effectieve vacatures op LinkedIn: stap-voor-stap uitgelegd (2024)

Wist jij dat LinkedIn momenteel één van ’s werelds populairste netwerken voor professionals is? Via het platform is het namelijk gemakkelijk om in contact te komen met andere leden. Dit kun je doen door een profiel aan te maken en deze frequent bij te houden. Maar natuurlijk is LinkedIn meer dan alleen dat. Omdat LinkedIn bestaat uit miljoenen potentiële kandidaten, is het logisch voor werkgevers om juist dit platform te kiezen om nieuw talent aan te trekken. Maar hoe kun je nou de kans vergroten op het vinden van de juiste kandidaat?

Hoe plaats je een vacature op LinkedIn?

Allereerst is het belangrijk om een gratis persoonlijke LinkedIn-pagina aan te maken. Je hebt namelijk een persoonlijk profiel nodig om aan je bedrijfsprofiel toe te voegen. De zakelijke Linkedin-pagina biedt openbare informatie over jouw bedrijf binnen het LinkedIn-platform. Als je net een nieuw bent op LinkedIn, moet je een paar dagen wachten voordat je een zakelijk profiel kunt aanmaken. Evenals het posten van vacatures. Ook is het handig om jouw employer brand te op deze manier te versterken.

Zorg ervoor dat de sterkte van jouw profiel ‘Gemiddeld’ of ‘All star’ is en dat je minimaal vijf connecties hebt met andere LinkedIn-leden. De sterkte van je profiel wordt duidelijk weergeven op je persoonlijke pagina. Controleer of je eigen profiel als werknemer, werkgever of eigen bedrijf vermeld is op je zakelijke pagina. Ook is het belangrijk om te checken of je bedrijfse-mailadres gekoppeld is.

Als je eenmaal toegang hebt tot je bedrijfspagina zal je zien dat deze een nieuwsfeed heeft om updates en evenementen te delen. En dat er een carrière paneel is om betaalde vacatures onder de aandacht te brengen. Je kunt nu aan de slag!

Effectieve vacatures op LinkedIn: stap-voor-stap uitgelegd (1)

Het maken van een bedrijfspagina kan via deze link: https://www.linkedin.com/company/setup/new/

Hoe kun je op LinkedIn adverteren?

Op LinkedIn is het mogelijk om je openstaande vacatures te adverteren. Kandidaten kunnen deze berichten ontdekken via het LinkedIn-netwerk of ze zien “Vacatures waarin je wellicht geïnteresseerd bent”. Je kunt vacatures op LinkedIn plaatsen door jobslots en CPC (cost-per-click) te gebruiken.

Jobslots

Als bedrijf kun je een aantal LinkedIn jobslots kopen voor het plaatsen van vacatures. Wanneer je een Jobslot gebruikt om een vacature te plaatsen, blijft de vacature 30 dagen actief. Zodra deze vervalt, kunt je het weer opnieuw plaatsen in een beschikbare jobslot. Of je kunt een vacature schrappen om de jobslot beschikbaar te maken voor een andere openstaande functies. Een jobslot kan bijvoorbeeld gebruikt worden om 20 of meer vacatures te plaatsen, en je hebt de flexibiliteit om elke vacature op elk moment te wijzigen, te verlengen of te sluiten.

CPC

Met de functie cost-per-click kun je een vacature plaatsen en een gemiddeld dagbudget instellen. Dit budget wordt besteed op basis van het aantal views dat jouw vacature ontvangt. Er is ook een mogelijkheid om een maximum budget in te stellen. De vacature wordt dan onderbroken zodra dat budget is uitbesteed.

Meer informatie over cost-per-click (CPC) op LinkedIn vind je op: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/74053

Hoe kun je op LinkedIn een vacature delen?

De beste manier om een vacature te plaatsen via LinkedIn doe je via deze link: https://www.linkedin.com/talent/post-a-job?trk=nav_app_launcher_job_post_nept

Door zorgvuldig de gegevens in te vullen, heb je binnen no time jouw vacature geplaatst!

Vaak zijn de beste kandidaten de leden die jouw bedrijf op de voet volgen via LinkedIn. Je kunt de nieuwsfeed van je bedrijf ook gebruiken om openstaande vacatures vanaf de carrièrepagina te delen. Elke nieuwe update wordt weergeven in de nieuwsfeeds van leden die jouw pagina ‘leuk’ vinden. Dit kunnen voormalige en huidige werknemers zijn. Of leden met een speciale interesse in jouw bedrijf en het werk dat je doet. Het plaatsen van details is belangrijk. Dit is de eerste stap van communicatie met jouw meest betrokken volgers en hun netwerken.

Nieuwsupdates kunnen ‘leuk’ gevonden worden door iedereen die het bekijkt. Wanneer de interactie rondom jouw vacature groot is wordt deze ook weergeven in de nieuwsfeeds van aangesloten LinkedIn-leden. Hierdoor wordt de zichtbaarheid nog groter.

Naast het posten op jouw bedrijfspagina kun je ook vacatures delen met LinkedIn-groepen. Deel jouw vacatures in bepaalde groepen die je volgt. Zodat de juiste kandidaten worden aangetrokken. Of vraag je netwerk om de vacature te delen.

Job wrapping

LinkedIn heeft ook een dienst genaamd “Job Wrapping” en is vooral interessant voor LinkedIn Recruiter. Via Job Wrapping haalt LinkedIn openstaande vacatures van jouw recruitment software of carrièrepagina. Daarna worden ze automatisch geplaatst in beschikbare jobslots die je hebt gekocht. Op deze manier bespaar je tijd en maakt je goed gebruik van alle mogelijke tools.

Meer informatie over Job Wrapping: https://www.linkedin.com/help/recruiter/answer/79037

Beperkte vermeldingen op LinkedIn

Beperkte vermeldingen zijn vacatures die door LinkedIn zijn verzameld via het internet. Ze zijn zichtbaar voor kandidaten die actief naar een baan zoeken of de LinkedIn-pagina van een bedrijf bekijken. Deze vacatures kunnen alleen gevonden worden via zoekopdrachten. In tegenstelling tot betaalde vacatures worden “beperkte vermeldingen” niet actief gepromoot. Beperkte vermeldingen zijn geen gegarandeerde vermeldingen.

Wil je meer weten over “vacatures plaatsen op LinkedIn” en ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Cowboys is hét recruitment marketing bureau dat de nieuwe generatie begrijpt en bereikt. Met vernieuwende jobmarketing & employer branding campagnes. Daarbij zijn wij wél transparant in onze tarieven.

Onze diensten

Waarom Cowboys?

  • Hoog kennisniveau
  • Onafhankelijk met wél transparante tarieven
  • Google & Facebook gecertificeerd
  • Korte lijntjes & snel schakelen
  • 10+ jaar recruitment marketing ervaring

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.

Effectieve vacatures op LinkedIn: stap-voor-stap uitgelegd (2024)
Top Articles
Wizard 101 Best Methods to Farm for Mega snacks
Build a 3 Layer Stacked Garden! - Final Bastion
This website is unavailable in your location. – WSB-TV Channel 2 - Atlanta
Artem The Gambler
Koopa Wrapper 1 Point 0
Craigslist Pets Longview Tx
Lorton Transfer Station
Www.craigslist Virginia
Live Basketball Scores Flashscore
Form V/Legends
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
What Are the Best Cal State Schools? | BestColleges
Devotion Showtimes Near Mjr Universal Grand Cinema 16
Nordstrom Rack Glendale Photos
Unraveling The Mystery: Does Breckie Hill Have A Boyfriend?
Corpse Bride Soap2Day
Acbl Homeport
Ella Eats
Summer Rae Boyfriend Love Island – Just Speak News
7543460065
Craftology East Peoria Il
Espn Horse Racing Results
Vermont Craigs List
Hellraiser III [1996] [R] - 5.8.6 | Parents' Guide & Review | Kids-In-Mind.com
Ess.compass Associate Login
Uktulut Pier Ritual Site
Invert Clipping Mask Illustrator
Best Mechanics Near You - Brake Masters Auto Repair Shops
Wsop Hunters Club
Ppm Claims Amynta
Prep Spotlight Tv Mn
Duke University Transcript Request
Uncovering the Enigmatic Trish Stratus: From Net Worth to Personal Life
Lawrence Ks Police Scanner
Ripsi Terzian Instagram
Dreamcargiveaways
Linabelfiore Of
The Land Book 9 Release Date 2023
Game8 Silver Wolf
Poe Flameblast
Stanford Medicine scientists pinpoint COVID-19 virus’s entry and exit ports inside our noses
Sam's Club Gas Prices Florence Sc
What Is A K 56 Pink Pill?
Karen Wilson Facebook
Brandon Spikes Career Earnings
COVID-19/Coronavirus Assistance Programs | FindHelp.org
Holzer Athena Portal
Worland Wy Directions
The Latest Books, Reports, Videos, and Audiobooks - O'Reilly Media
Hsi Delphi Forum
Craigslist Centre Alabama
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6541

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.