Deloitte : Proprietarul Kaufland și Lidl, cel mai bine poziționat grup european pe harta mondială a retailului | Progresiv (2024)

Grupul german Schwarz, proprietarul rețelelor Kaufland și Lidl, este cel mai bine poziționat grup european pe harta mondială a retailului, clasându-se pe poziția a patra în topul celor mai mari 250 companii de retail la nivel global ”GlobalPowersofRetailing 2017” realizat de Deloitte pe baza cifrelor de afaceri raportate de jucători pe anul fiscal 2015. Ca și în anii precedenți, retailerii americani rămân liderii incontestabili ai clasamentului. Deloitte : Proprietarul Kaufland și Lidl, cel mai bine poziționat grup european pe harta mondială a retailului | Progresiv (1)

Prezent în 30 de țări, Walmart rămâne liderul de necombătut al clasamentului, cu o cifră de afaceri de 451 de miliarde de euro. Următorii clasați sunt Costco (care ocupă poziția a doua cu o cifră de afaceri de 108,5 miliarde de euro), Kroger (102,7 miliarde de euro) și germanii de la Schwarz, care operează rețelele Kaufland și Lidl. De altfel,cu vânzări de 88,3 miliarde de euro în 2015, Schwarz estegrupul european careare cea mai bună poziție în topul retailerilor mondiali.

Dacă anul trecut topul era completat de Carrefour, Aldi și Tesco, aceștia au fost surclasați de Walgreens Boots Alliance care a urcat 5 poziții în clasament și ocupă acum poziția a cincea, fiind urmat de The Home Depot care a câștigat și el trei poziții, clasându-se pe poziția a șasea, cu o cifră de afaceri de 83,5 miliarde de euro. Astfel, francezii de la Carrefour, prezenți în 35 de țări, inclusiv România ocupă poziția a șaptea în topul celor mai mari retaileri mondiali, în timp ce discounterul Aldi a ajuns pe poziția a opta. Și Tesco a pierdut patru locuri în top, ajungând de pe poziția a șasea, pe locul nouă.

În topul Deloitte cu cei mai mari retaileri la nivel mondial regăsim și alți jucători prezenți pe piața românească: germanii de la Metro ocupă poziția a 13-a, Auchan ocupă locul al 16-lea, iar Rewe – care mai deține în România doar magazinele Penny Market după ce a vândut anul trecut către Carrefour rețeaua de supermarketuri Billa și a anunțat că renunță la magazinele XXL Mega Discount – se află pe locul 22.

De asem*nea, operatorul magazinelor Mega Image și Shop&Go, grupul belgian Delhaize, se situează pe poziția a 34-a, însă odată cu fuziunea de anul acesta cu olandezii de la Ahold, cel mai probabil grupul va ajunge undeva pe poziția a 13-a. De asem*nea, grupul elvețian Coop, care deține magazinele cash & carry Selgros ocupă locul 45.

Consolidare, cuvântul cheie în retailul alimentar

Topul marilor rețele de retail: 2023, un an cu rezultate afectate de inflație
Proprietarul Lidl investește 200 de milioane de euro în operațiunile online

De altfel, pe lângă fuziunea dintre Ahold și Delhaize de anul trecut, în raportul Deloitte se vorbește despre o consolidare la nivelul întregii piețe deretail alimentar. Astfel în 2015 am asistat la preluarea Safeway de către Albertson’s Holding, Family Dollar Stores a fost achiziționat de Dollar Tree, iar Kroger a cumpărat Roundy’s.

”De asem*nea, A&P, care a fost unul dintre cei mai mari operatori de supermarketuri din SUA, și-a încetat activitatea după 156 de ani. Dar toate aceste schimbări, au fost compensate de nouă retaileri nou veniți care s-au alăturat sectorului de FMCG în 2015. Printre aceștia se numără sud-coreeni de la Homeplus Co (poziția 163), retailerul din Arabia Saudită Savola (242) și americanii de la Smart & Final Stores (222).

O altă supriză în Top 250 Deloitte este magazinul online Amazon, care a urcat două poziții, ajungând în top 10, cu o cifră de afaceri de 74,77 miliarde de euro.

20,2 miliarde de euro, cifra de afaceri medie a retailerilor alimentari

Retailerii alimentari sunt de departe cel mai bine reprezentanți în clasamentul celor mai mari 250 de retaileri mondiali, fiind prezente nu mai puțin de 133 de companii. De altfel și la nivel de vânzări, retailerii alimentari, însumează aproximativ două treimi din afacerile cumulate ale retailerilor prezenți în top. În ceea ce privește rezultatele financiare, în 2015 aceștia au înregistrat o creștere de 5% a veniturilor și un avans de 2,15 al profitului, media cifrei de afaceri a celor 133 de retaileri alimentari fiind de 20,2 miliarde de euro.

Raportul integral Global Powers of Retailing 2017 realizat de Deloitte poate fi accesat aici.

Alina Dragomir
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Alina este parte din echipa Progresiv încă din 2014, de unde a avut oportunitatea să scrie, de multe ori în exclusivitate, despre schimbările din industrie, achiziții și fuziuni și transformarea cumpărătorului român. Din 2022, Alina ocupă funcția de Editor in Chief.

Deloitte : Proprietarul Kaufland și Lidl, cel mai bine poziționat grup european pe harta mondială a retailului | Progresiv (2024)
Top Articles
POLARIS RELEASES NEW 2025 SPORTSMAN ATV LINEUP - Dirt Wheels Magazine
Visitor Information
Workday Latech Edu
Www.politicser.com Pepperboy News
Gabrielle Abbate Obituary
South Carolina defeats Caitlin Clark and Iowa to win national championship and complete perfect season
Hendersonville (Tennessee) – Travel guide at Wikivoyage
Kostenlose Games: Die besten Free to play Spiele 2024 - Update mit einem legendären Shooter
Vocabulario A Level 2 Pp 36 40 Answers Key
Acbl Homeport
Autozone Locations Near Me
Southland Goldendoodles
More Apt To Complain Crossword
Craigslist Alabama Montgomery
Labor Gigs On Craigslist
Dr Manish Patel Mooresville Nc
DoorDash, Inc. (DASH) Stock Price, Quote & News - Stock Analysis
The Cure Average Setlist
Voy Boards Miss America
Ms Rabbit 305
V-Pay: Sicherheit, Kosten und Alternativen - BankingGeek
The Pretty Kitty Tanglewood
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
Craigslist Pet Phoenix
Johnnie Walker Double Black Costco
Qual o significado log out?
Sodium azide 1% in aqueous solution
Rs3 Ushabti
Catchvideo Chrome Extension
Cal State Fullerton Titan Online
Nearest Ups Ground Drop Off
Umn Biology
Sam's Club Gas Price Hilliard
25Cc To Tbsp
Jr Miss Naturist Pageant
Wildfangs Springfield
Ewwwww Gif
Craigslist Lakeside Az
Greater Keene Men's Softball
Maxpreps Field Hockey
Wal-Mart 2516 Directory
Gifford Christmas Craft Show 2022
Bustednewspaper.com Rockbridge County Va
Csgold Uva
Best Haircut Shop Near Me
Concentrix + Webhelp devient Concentrix
Rocket Bot Royale Unblocked Games 66
Okta Hendrick Login
Subdomain Finer
Die 10 wichtigsten Sehenswürdigkeiten in NYC, die Sie kennen sollten
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Dr Seuss Star Bellied Sneetches Pdf
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5537

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.